Wie zijn de imkers?

Onze imkers zijn Sjors en Kim Vaessen. Samen brengen we 3 heerlijke jongens groot. Naast de imkerij werkt Sjors als zelfstandig boomverzorger in zijn bedrijf Bees & Trees Boomverzorging. Kim werkt als zelfstandig energetisch therapeut en trainer voor zowel particulieren als bedrijven. Net zo vlijtig als de bijtjes!

Onze imkerij is in 2013 opgericht. Eén jaar eerder kwamen wij verschillende malen in aanraking met bijen en van daar uit groeide onze interesse. Méér wilden we weten over deze bijzondere dieren!
We begonnen met 1 bijenkast en een cursus praktisch imkeren. Inmiddels staan onze bijen op 2 vaste standen in Maasbree en Helden, Noord-Limburg en verzorgen wij tussen de 15 en 20 bijenvolken. Naast de zorg voor de bijen verkopen we bijenproducten zoals honing, propolis en propolistinctuur en bijenwas.

Maar bovenal houden we er van om dit te delen met anderen. Want wij mensen kunnen zoveel positiefs leren van deze bijen. Hun leefwijze in grote kolonies is waanzinnig interessant! De producten die zij maken zijn van onschatbare waarde voor hun welzijn maar ook voor de onze. Lees meer hierover op onze website.

Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen zijn we aangesloten bij imkersvereniging Horst. Ook volgen we internationaal congressen over apitherapie en bijenproducten om de kwaliteit van onze producten te blijven verbeteren. Mede daarom is Kim keurmeester in opleiding bij het Bijkersgilde. Ook zoeken we samenwerking in de agrarische sector. Daarvoor zijn we aangesloten bij Plattelandscooperatie Peel en Maas.

Kortom, ook wij imkers zijn bezige bijen!